Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Ξόρκισε κατάρα 119 ετών με τη νίκη επί της Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: Ξόρκισε κατάρα 119 ετών με τη νίκη επί της Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στην αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και μαζί με την πρόκριση, «έσβησε» ένα ρεκόρ που είχε… αραχνιάσει!

Σχετικά Άρθρα

Είναι μία αλήθεια ότι η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια όποτε αντιμετωπίζει την Άρσεναλ καταφέρνει, είτε εύκολα είτε δύσκολα να φέρει εις πέρας την αποστολή. Συγκεκριμένα, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, οι «πολίτες», μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (27/1) είχαν 13 νίκες σε 16 αναμετρήσεις απέναντι στους «κανονιέρηδες» σε όλες τις διοργανώσεις (13-1-2).

Η νίκη λοιπόν με 1-0 στο Κύπελλο Αγγλίας χάρις το γκολ του Νέιθαν Άκε δεν συνιστά μεγάλη έκπληξη και ούτε «σόκαρε» κανένα. Κι όμως, πίσω από αυτή την πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup «κρύβεται» ένα... σοκ. Ή πιο σωστά μία κατάρα που κατάφερε να «ξορκίσει» η Μάντσεστερ Σίτι.

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί την πρώτη νίκη των «πολιτών» επί της Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας από το όχι και τόσο… κοντινό 1904! Ναι, χρειάστηκε να περάσουν 119 χρόνια για να μπορέσει ξανά η Σίτι να κερδίσει τους «κανονιέρηδες» στον αρχαιότερο θεσμό του κόσμου, με σημαντική διαφορά ότι τότε η ομάδα του Λονδίνου δεν λεγόταν «Άρσεναλ», αλλά «Γούλιτς Άρσεναλ» (Woolwich Arsenal).


Στην αναμέτρηση της 20ης Φεβρουαρίου του 1904 η Σίτι επικράτησε με σκορ 2-0 για το 2ο γύρο της διοργάνωσης, αλλά έκτοτε… τίποτα! Τέσσερις ακόμα φορές συναντήθηκαν οι δύο τους στο Κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ να έχει το απόλυτο νικών και προκρίσεων:

12/3/1932, Ημιτελικός: Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

17/2/1971, 5ος γύρος: Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-2

23/4/2017, Ημιτελικός: Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

18/7/2020, Ημιτελικός: Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Οι δύο τελευταίες μάλιστα ήταν και οι μοναδικές ήττες που έχει ο Γκουαρδιόλα από τους «κανονιέρηδες» σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που πήγε στην Αγγλία.

FngsfaAXoAAEFDp1.jpg

Ο Ισπανός τεχνικός όμως κατάφερε να πανηγυρίσει επιτέλους και στο FA Cup εις βάρος της ομάδας του «μαθητή» του, Μικέλ Αρτέτα, αλλά παράλληλα «έσβησε» και ένα ρεκόρ που είχε… αραχνιάσει!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0